Kemi

Spørgsmål til kemi

28. april 2013 af skoledreng96 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der er gode til kemi, som lige kan hjælpe mig med dette spørgsmål? :D

Beregn den aktuelle koncentration af kobber(II) ioner og af nitrat i en 0,12 mol/L opløsning af Cu(NO3)2.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2013 af trunzze

0,12 mol/L opløsning af Cu(NO3)2.

 

Cu(NO3)2 (aq) → Cu2+ (aq) + 2NO3- (aq)

 

Ud fra reaktionsligningen ses at forholdet mellem Cu(NO3)2 og Cu er 1:1 og forholdet mellem Cu(NO3)2 og NO3 er 1:2.

Derfor vil de aktuelle koncentrationer være:

[Cu2+] = 0,12 M * 1 = 0,12 M

[NO3-] = 0,12 M * 2 = 0,24 M


Svar #2
28. april 2013 af skoledreng96 (Slettet)

Tak skal du have! :)


Skriv et svar til: Spørgsmål til kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.