Matematik

Ligninger

28. april 2013 af Nemo0705 (Slettet)

Hej har brug for hjælp og svar til de her ligninger, har ikke haft så meget om ligninger som vil lige gerne lære det herinde

2 (4x + 5) = 2x - 44

3x + 10 = 5 (x + 2) + 8

3 (x - 4) = -5x + 20

-4 = 2 (x + 1)

Syntes de er tricky


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2013 af mathon

 

                       2 (4x + 5) = 2x - 44                        divider med 2 på begge sider

                       (4x + 5) = x - 22                              hæv plus-parentesen

                       4x + 5 = x - 22                                subtraher x på begge sider

                       3x + 5 = -22                                    subtraher 5 på begge sider

                       3x = -27                                          divider med 3 på begge sider

                 x = -9


Svar #2
28. april 2013 af Nemo0705 (Slettet)

kan du ikke vise en til så kan jeg godt resten


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2013 af mathon

                       3x + 10 = 5(x + 2) + 8                                    gang ind i højreparentesen

                       3x + 10 = (5x + 10) + 8                                  hæv plus-parentesen

                       3x + 10 = 5x + 10 + 8                                    reducer højresiden

                       3x + 10 = 5x + 18                                          subtraher 3x på begge sider

                       10 = 2x + 18                                                 subtraher 18 på begge sider    

                       -8 = 2x                                                          divider med 2 på begge sider

                 -4 = x

     

 

 


Svar #4
28. april 2013 af Nemo0705 (Slettet)

tror du jeg kan resten eller tag du også de andre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2013 af mathon

 

        Prøv nu!


Svar #6
28. april 2013 af Nemo0705 (Slettet)

Okay

 

3 (x - 4) = -5x + 20

3x-4=-5x+20

20+4=5-3

24=2

24:2

12=x


Svar #7
28. april 2013 af Nemo0705 (Slettet)

-4=2 (x+1

-4= 2x+1

kan ikke resten


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. april 2013 af mathon

                       3 (x - 4)  = -5x + 20

                       3x - 12 = -5x + 20

                       8x - 12 = 20

                       8x = 32

                       x = 4


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2013 af mathon

 

                       -4 = 2(x + 1)

                       -2 = (x + 1)

                       -2 = x + 1

                       -3 = x


Svar #10
28. april 2013 af Nemo0705 (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.