Matematik

ligning

28. april 2013 af MiniDue (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej har lidt problemer med en ligning... håber nogen kan hjælpe mig :)

jeg skal løse ligningen med hensyn til b.

x= 3/(a+b)+4


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2013 af trunzze

x= 3/(a+b)+4

x -4 = 3/(a+b)  

1/(x - 4) = (a+b)/3                                                             (recibrøkke værdi)

1/(x - 4) * 3 = (a+b)

3/(x - 4) = a+b

(3/(x - 4)) - a = b


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2013 af Khanfamily (Slettet)

Hej   

Jeg ved ikke om jeg har gjort det rigtig men har lige prøvet, så må en der kan finde ud af det lige kigge :) 

Hvis jeg har forstået det rigtig skal du isolere b, så den står alene 

x=3/(a+b)+4     Få 4 fjernet ved at -4 

-3x=3/(a+b)    Få parantesen væk, så du ganger med (a+b) som et led, så det ikke stå som brøk længere 

-3x(a+b)=3    Gang ind i parantes 

-3xa+-3xb=3  Så tag det ene led, hvor b er med, -3xb, så den anden side ved at dividere, så 3 går ud med hinanden

-3xa-3xb/3xb=3/3xb

-3xa=xb Dividere med x, får at få b til at stå alene også går det også ud på den anden side 

-3xa/x=xb/x

-3a=b 

Sådan :) Håber det er rigtigt 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Udregningen i #1 er korrekt.

Dine udregninger i #2 er fyldt med så mange fejl, at det er helt ubrugeligt. Det går galt allerede i 1. - 2. linie, hvor du påstår, at x - 4 er det samme som -3x .


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.