Matematik

Find skærings punkt mellem 2 linjer?

28. april 2013 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal finde et skærings punkt mellem 2 linjer? 


l = x+3y-9 = 0

m= -3x + y -2 =0


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2013 af mathon

 

                  I:       x + 3y = 9                       I multipliceres med 3 og kaldes III
                  II:   -3x + y = 2

                  III:    3x + 9y = 27
                  II:    -3x + y = 2                       II og III adderes

                          10y = 29

                           y = 2,9                           som indsat i  I:       x + 3y = 9
giver
                    
     x + 32,9 = 9

                          x = 0,3

Skæringspunkt
                                         S = (0.3 ; 2.9)
 


Svar #2
28. april 2013 af Basseluft (Slettet)

Så den skære i (0,3;2,9) ?


Svar #3
28. april 2013 af Basseluft (Slettet)

Og er det ikke omvendt her fra? Altså når der står " + " skal men ikke minus de 2 så?

III:    3x + 9y = 27
II:    -3x + y = 2                       

                          8y = 25

                           y =  3.125                         som indsat i  I:       x + 3y = 9
giver
                          x + 3•3.125 = 9

                          x = 1.04


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2013 af mathon

                Nej


Svar #5
28. april 2013 af Basseluft (Slettet)

okay :)


Skriv et svar til: Find skærings punkt mellem 2 linjer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.