Matematik
Areal, funktioner
Jeg sidder med en opgave, jeg ikke kan finde ud af, og håber, nogen vil hjælpe mig med:
To funktioner f og g er givet ved f(x)= √(10 - 2x) og g(x)= - x
Graferne for de to funktioner, førsteaksen samt linjen med ligningen x= - 3 afgrænser en punktmængde M, der har et areal.
Bestem arealet af punktmængden M.
Svar #1
28. april 2013 af peter lind
Løs ligningen f(x)-g(x) = 0 for at finde den manglende grænse. Arealet kan så findes ved at finde stamfunktionen til |f(x)-g(x)|
Svar #2
28. april 2013 af Solvejens (Slettet)
#1
Når jeg indtaster (solver) på min TI-89, får jeg henholdsvis x = 5 og x = 0 for de to funktioner.
Skal jeg så sætte 5 og 0 som grænser, når jeg beregner arealet?
Svar #4
28. april 2013 af Andersen11 (Slettet)
Graferne skærer hinanden i eet punkt, hvis førstekoordinat er x = -1 -√11 . I intervallet ]-1 -√11 ; -3[ er f(x) > g(x), så man skal beregne
-1-√11∫-3 (√(10-2x) + x) dx
Skriv et svar til: Areal, funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
