Matematik

Udregn de kritiske punkter til f.

29. april 2013 af Raaydk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa, har fået til opgave at udregne de kritiske punkter for funktionen f.

 

f(x,y) = 2x2-y2-2x2*y+2b*y-4

b er udregnet til 26.

så funktionen hedder:

f(x,y) = 2x2-y2-2x2*y+52y-4

 

Derefter differentiere jeg for x og for y en gang.

df/dx = 4x-4xy

df/dy = -2y-2x2+52

 

De kritiske punkter skal derfor udregnes. Det er let nok med en solvefunktion, da man her får {x = 0, y = 26}, {x = 5, y = 1}, {x = -5, y = 1}

Dog skal jeg gøre det i hånden, og ved ikke lige hvordan jeg gør dette?

 

 

på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Hvis du kan solve den med et eller andet program så kan du vel også i hånden?

men fx

0 = 4x -4xy = 4x(1-y)

0 = -2y-2x^2+52

så i den 1. er x=0 en mulighed og den 2. giver 0 = -2y + 52 <=> y = 26 så en løsning er (x,y) = (0,26)

den 1. giver y = 1 som mulighed:

0 = -2-2x^2+52 = -2x^2+50 <=>  x^2 = 25 <=> x = +- 5

 


Svar #2
29. april 2013 af Raaydk (Slettet)

Mange tak for hjælpen.. forstod det denne gang :)


Skriv et svar til: Udregn de kritiske punkter til f.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.