Matematik

Bestemme forskrift af s(x)

29. april 2013 af Fiore (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved ikke rigtigt, hvorfor jeg er gået i stå ved denne opgave. Den skulle oprindeligt være uden hjælpemidler, men kan simpelthen ikke finde frem til en løsning.

 

Opgaven lyder:

Udbuddet af en vare kan beskrives ved en lineær funktion, s(x) = ax +b, hvor x er mængden i kg. og
s(x) er prisen pr. kg.


Ved en mængde på 100 kg. er den tilsvarende pris 70 kr. pr. kg.
Ved en mængde på 200 kg. er den tilsvarende pris 120 kr. pr. kg.

a) Bestem en forskrift for s.

 

Kan nogen forklare hvad jeg skal gøre for at finde frem til forskriften? Ikke løsningen bare fremgangsmåden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2013 af JonasMcc (Slettet)

Hvis du opfatter de oplysninger, der er givet som to koordinatsæt (x1, y1) og (x2, y2), så bliver de (100, 70) og (200, 120). Hældningskoefficienten a er derfor

a = (y2 - y1) / (x2 - x1) 

For at finde b isolerer du b i formlen s(x) = ax + b. 

MVh. Jonas :)-


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kender de to punkter (100 ; 70) og (200 ; 120) på den rette linie y = s(x) = ax + b. Benyt de to punkter til at bestemme a og b . En ret linie gennem to punkter.


Svar #3
29. april 2013 af Fiore (Slettet)

Tak skal i have! :-)


Skriv et svar til: Bestemme forskrift af s(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.