Dansk

Dansk eksamen (mundtligt) :)

30. april 2013 af shila159

Hej allesammen!

Jeg har trukket mit fordybelsesområde i dansk : "relationer", og så har jeg fået skrevet det meste af min synopse, men et af punkterne hedder " præsentation af prøveoplægget og begrundelse for valget af dette emne" jeg har begrundet hvorfor jeg har valgt emnet, men hvordan skal jeg præsentere prøveoplægget, hvad menes der med det? Nogle der kan give et eksempel på hvordan det skal gøres? :-) 

 

og her er hvad jeg har skrevet i begrundelse af valget: 

Da jeg trak mit emne Relationer, kom jeg til at tænke på folks væremåde over for hinanden, den har nemlig ændret sig en hel del igennem tiden. Fra før i tiden hvor man kendte næsten alle omkring en, til nu hvor man knap nok kender sin egen nabo. At ens nabo kan ligge at dø lige ved siden af, uden at man finder ud af det, at han kan bo ude på gaden uden at man så meget som opdager at han er væk, det er i virkeligheden den fornuftstridende tankegang novellen ”Konradsen” vækker hos en når man læser den. Ulla Ryum får fremvist at man i nutidens samfund med hverdagens stress, har mindre og mindre tid til at interessere sig for hinanden, og det at ældre mennesker går hen og bliver ensomme i det samfund vi har i dag. Jeg synes det er et meget vigtigt emne at komme ind på, og der bliver debatteret en hel del om det. Det er derfor jeg har valgt at analysere netop denne novelle.  

 

Nogle der ville have skrevet det på en anden måde? Ville være mere end taknemmelig hvis i hjalp mig!

På forhånd tak! :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2013 af Chrille1993 (Slettet)

Tror du skal skrive, hvad du vil undersøge, hvilken novelle du vil præsenterer og i forhold til hvad :-)

Et lille råd: Du skriver at folk væremåde overfor hinanden har ændret sig, og at man i dag ikke kender sin egen nabo - hvad med det social netværk som facebook, som gør at vi er venner med langt flere end, hvad vi var dengang? Er det ikke også en interessant vinkel - evt. til at diskutere til sidst? Tror du skal passe lidt på med, at vi ikke kender særlig mange i dag :-) Vi kender hinanden på en helt anden måde - mere cybervenskaber.


Svar #2
01. maj 2013 af shila159

Ja, det var også en god idé! Den tror jeg, jeg vil bruge!  Taak! :-D 


Svar #3
01. maj 2013 af shila159

Men kan jeg egentlig godt bruge det med Facebook, når det er en tekst fra 1969? O.o


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2013 af Chrille1993 (Slettet)

Nej, men du skal måske passe på med at sige, at vi idag ikke kender nogen - men at idag er venskab måske ikke noget, man behøver se hver dag pga teknologien osv. Det senmoderne samfund er jo præget af, at vi fx på facebook har 300 "venner", som måske mere er bekendte -måske fordi vores verden mere er på internettet? mens man før i tiden ik havde samme teknologi og derfor var ens venner kun dem man så reglmæssigt :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2013 af Chrille1993 (Slettet)

Så indledningen skal måske ændres lidt og så kunne du til sidst perspektivere til det eller diskutere det :-)

Svar #6
03. maj 2013 af shila159

Okay, tak mange! :-)


Skriv et svar til: Dansk eksamen (mundtligt) :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.