Fysik

Fysik spørgsmål - Foton

30. april 2013 af Simonhougaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

En foton udsendes fra et hydrogenatom. Udsendelsen sker ved en elektronovergang mellem bane nummer 7 og bane nummer 4.

Beregn bølgelængden af den udsendte foton.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2013 af mathon

hydrogenatomet:

                                      1/λ = (1,09737 m-1) • (4-2 - 7-2) = 461905 m-1

                                                    λ = (461905 m-1)-1 = 2,16495·10-6 m  = 2164,95 nm


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2020 af Ladora (Slettet)

Hvad er formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2020 af mathon

              \small \textup{formlen:}\quad \frac{1}{\lambda}=R_{db}\cdot \left ( \frac{1}{{n_{\textup{til}}}^2}-\frac{1}{{n_{\textup{fra}}}^2} \right )


Skriv et svar til: Fysik spørgsmål - Foton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.