Matematik

Eksponentielle ligninger

01. maj 2013 af gym25 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er i gang med en rapport om eksponentielle ligninger, og jeg er gået i stå på et spørgsmål, der lyder som følgende: Hvordan løser man en eksponentiel ligning både grafisk og ved beregning? Jeg ved allerede hvordan, man regner den ved beregning, ved at udnytte logaritmeregneregel osv. Men jeg forstår ikke hvordan man løser en eksponentiel ligning grafisk.... Håber der er nogle der kan hjælpe!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2013 af mathon

                                                                     y = b • ax   

   

                                                                     log(y) = log(a)•x + log(b)
    i enkeltlogaritmisk afbildning

                                                                     Y = A•x + B         som kun behøver to støttepunkter

                                              her aflæses koordinerede værdier af x og Y let.

                                  


Svar #2
01. maj 2013 af gym25 (Slettet)

Hvad? skal man indsætte to støttepunkter eller hvordan?


Skriv et svar til: Eksponentielle ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.