Matematik

Cirkler

01. maj 2013 af Keseny - Niveau: B-niveau

En cirkel jar centrum i (-4,2) og radius 5. Bestem en ligning for cirklen. Vis, at cirklen går gennem P(-1,-2), og angiv en ligning for cirkeltangenten i P. 

 

Hvordan løser jeg opgaven?

 

Tak på forhånd! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2013 af peter lind

cirklens ligning er (x-a)2+(y-b)2 = r2 hvor (a,b) er koordinaterne for centrum og r er radius

Indsæt punktets koordinater i cirklens ligning. Hvis ligningen holder er det et punkt på cirklen

Brug at vektoren CP er normalvektor til tangenten. C er centrum for cirklen


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2013 af Angsumalin (Slettet)

Hvor x0=-4  og y0= 2     x=-1    y=-2    Så skal radius giver 5 


Svar #3
02. maj 2013 af Keseny

Hvordan skal jeg finde normalvektoren?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2013 af peter lind

Se #1 Det er vektoren CP


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2013 af mathon

cirklen med centrum i (-4,2) og radius 5
har ligningen
                                         
                                                      (x + 4)2 + (y - 2)2 = 52

cirkeltangenten i (xo,yo)
har ligningen
                                                      (xo + 4) • (x + 4) + (yo - 2) • (y - 2) = 52

cirkeltangenten i P(-1,-2)
har ligningen
                                                      (-1 + 4) • (x + 4) + (-2 - 2) • (y - 2) = 25


Skriv et svar til: Cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.