Matematik

find a, b, c og d hasterlidt

01. maj 2013 af aatgsue (Slettet)

opgave p) Bestem konstanterne a, b, c og d således, at funktionen j bliver kontinuert og differentiabel i punkterne A og B

j1(x) = ax + b ,

j2(x) = -0,65x2 +2,45x -0,3

j3(x) = cx + d

 


Der skal gælde følgende.
j1(1) = j2(1),

j2(3) = j3(3)

j1'(1) = j2'(1)

j2'(3) = j3'(3) ,

 

og så har jeg opstillet fire ligninger med fire ubekendte TROR jeg har gjort det forkert for jeg får ikke det jeg skal få

solve({a = -1.30+2.45, a*x+b = -0.65*12+2.45-.3, -1.30*3+2.45 = d, -0.65*32+2.45*3-.3 = 3*c+d}, {a, b, c, d})

=
      {a = 1.150000000, b = 1.500000000 - 1.150000000 x, c = 0.8833333333, d = -1.450000000}

hvad gøre jeg forkert???

 

Jordvolden er 20 m lang

Opgave r)Bestem jordvoldens volumen

her tænker jeg er det noget med arealet under en funktion f eller?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2013 af SuneChr

Man har, uden hjælpemidler:

  (I)   a + b  =  - 0,65 + 2,45 - 0,3

 (II)   - 0,65·9 + 2,45·3 - 0,3  =  3·c + d

(III)   a  =  - 1,3 + 2,45

(IV)   - 3,9 + 2,45  =  c

Indsæt  a  fra (III)  i  (I)  så har du b.

Indsæt  c  fra (IV)  i  (II)  så har du d.

 


Svar #2
01. maj 2013 af aatgsue (Slettet)

Ja men jeg kunne også lave 2 x to ligninger med to ubekendte således:

> solve({-1.30+2.45 = a, -.65*1^2+2.45-.3 = a+b}, {a, b});

              {a = 1.150000000, b = 0.3500000000}
> solve({-1.30*3+2.45 = c, -.65*3^2+2.45*3-.3 = 3*c+d}, {c, d});

              {c = -1.450000000, d = 5.550000000}

 

Og jeg får det samme som hvis jeg regner det i hånden


Skriv et svar til: find a, b, c og d hasterlidt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.