Matematik

trigonometri

01. maj 2013 af sha0906 (Slettet)

kan nogle hjælpe med denne opgave?
 

et parcelhus har en taghældning på 30o. Huset er 8m bredt  og 16 m langt.
hvor stor er frihøjden under taget?


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. maj 2013 af 123434 (Slettet)


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Tan(A)=a/b

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2013 af c_aastrup

Kommer vel an på hvilken trekantsform taget har.

På de fleste tage så så går hældningen henover det brede stykke, altså det der er 8 m.

Erkend den rette trekant med grundlinje der er 4 lang, og find højden udfra grundlinjen

h = 4 tan(30º) = 4 / √3 = 2.309401077

Jeg har lavet en tegning som måske hjælper

Vedhæftet fil:Tag.pdf

Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.