Matematik
AreAl af gråtOnede område HASTER!!!
Opgave c) Bestem arealet af det gråtonede område
Altså jeg har arealet af hele cirklen
A = 29.38*Pi = 92.30
Og så skal jeg finde arealet af cirkelafsnit men jeg kender ikke vinkel v
Se vedhæftede dokument
Opgave r) Bestem jordvoldens volumen
Jeg ved at jordvolden er 20 m lang
hvilken formel skal jeg så bruge?
Svar #1
02. maj 2013 af Singlefyren (Slettet)
Opgave R:
Formentlig Areal * længde = x2∫x1 j(x) dx * 20 ?? (del integralet op i 3 dele)
a,b,c og d som er ukendt i de rette linjer finder du formentlig ved at sige at hældningerne er ens i punkt A og i punkt B ??
Svar #2
02. maj 2013 af lfdahl (Slettet)
(c). Den halve vinkel, v, er givet ved: tan(v) = d/2/50 = d/100.
Jeg går ud fra, at cirklens radius, r, er kendt. Cirkelafsnittets areal er da:
A = ½ r2 (2v - sin(2v)), hvor v regnes i radianer.
(r). Først skal du bestemme x1 og x2:
Det fremgår af figuren, at
a = (f(1) - 0)/(1 - x1) = f'(1)
c = (0 - f(3))/(x2 - 3) = f'(3)
Inddel arealet, som anført i opgaveteksten:
A1 = areal af trekanten med hjørnerne: (x1, 0) - (1, 0) - (1, f(1))
A2 = 1∫3f(x)dx (f er parabelforskriften)
A3 = areal af trekanten med hjørnerne: (x2, 0) - (3, f(3)) - (3, 0)
Jordvoldens volumen er da: {Længden} x {Samlede areal}: V = L (A1 + A2 + A3)
Svar #3
02. maj 2013 af Singlefyren (Slettet)
Opg. C:
vinklen kan du finde ved at tegne trekant ABC, hvor A er centrum, B er skæring ml. x og diameter, og C er skæring ml. x og cirklen højre side. Hypotenusen er så radius og du kender den lodrette katede.
Svar #4
02. maj 2013 af aatgsue (Slettet)
tak for hjælpen i opgave c) der havde jeg regnet vinklen i grader derfor jeg fik forkert resultater, nu har jeg styr på det :)
i opgave r) jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg finder x1 og x2 jeg tænker noget med skæring med x-aksen altså nulpunkter
Svar #5
02. maj 2013 af lfdahl (Slettet)
I punkterne A og B kender du både funktionsværdien og dens afledede. Disse oplysninger giver dig så x1 og x2
Svar #6
02. maj 2013 af Krabasken (Slettet)
Opgave r):
Parablen: f = -0,65x^2 + 2,45x - 0,3
f ' af parablen = -1,3x + 2,45.
I A (1,1.5) er hældningen 1,15
Linjen gennem x1 er da 1,5 = 1,15*1 + b
og b er da 0,35 - altså y = 1,15x + 0,35
som skærer x-aksen i -0,3043
I B (3,1.2) er hældningen -1,45
Linjen gennem x2 er da 1,2 = -1,45*3 + b
og b er da 5,55 - altså y = -1,45x + 5,55
som skærer x-aksen i 3,8274
Arealet bliver da
½*1,5*(1-(-0,3043) + ½*1,2*(3,8274-3)
+ integralet fra 1 til 3 af f(x)dx
;-)
Skriv et svar til: AreAl af gråtOnede område HASTER!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
