Matematik

Matematik spørgsmål (opgave)

03. maj 2013 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Er der noget som kan hjælpe med dette regnestykke?

- Husets tag er 50 m2
- Der er faldet 5 mm regn over hele taget

Hvor meget vand er løbet ned i nedløbsrøret?

PS! Der er ikke mistet/tabt noget vand på taget eller under nedløbningen.



Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2013 af PeterValberg

Når man siger, at der er faldet 5mm vand, så er det over hele tagfladen.

Hvis du antager, at al vandet er løbet ned gennem det samme nedløbsrør,
skal du beregne rumfanget af den vandmængde, der "har været" på taget

altså tagets areal multipliceret (ganget) med de 5mm (0,005 m)

V = 50m2 x 0,005m = .....m3

1 m3 svarer til 1000 liter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
03. maj 2013 af RasmusEu (Slettet)

Kan du bekræfte resultatet giver 12500 liter?

Og mange tak for dit svar!

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2013 af PeterValberg

50m2 x 0,005m = 0,25m3 = 250 liter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
03. maj 2013 af RasmusEu (Slettet)

Okay tak. Jeg valgte at gange de 50 m2 med hinanden, som gav 2500. 2500 x 0,005 = 12,5 / 12500 liter...


Skriv et svar til: Matematik spørgsmål (opgave)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.