Fysik

fysik

05. maj 2013 af cecilielow (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1.
En sten falder ned i en dyb brønd. Det tager 2,6 sekunder før man hører plumpet.
a)Bestem dybden af brønden
den her jeg bestemt ud fra følgende formel
Jeg bruger følgende formel
s=1/2·g·t^2
s- strækning
g- tyngdeaccelerationen som er 9,80665 m/s^2
t- tiden, i den her opgave er t =2,6 sekunder

jeg har fået dybden af brønden til 33 meter

men hvordan regnes opgave b
b)Hvor hurtigt bevæger stenen sig, når den rammer vandet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2013 af peter lind

Du kan bruge at v=g*t eller energibevarelse


Svar #2
05. maj 2013 af cecilielow (Slettet)

ok mange tak :)


Svar #3
05. maj 2013 af cecilielow (Slettet)

kan du også hjælpe mig med det næste spørgsmål?


c) Er det nødvendigt at tage højde for lydens udbredelsesfart?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2013 af peter lind

Find lydens hastighed i en bog eller en tabel og beregn hvor lang tid det tager at bevæger sig de 33 m. Sammenlign denne tid med den målte


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2013 af mathon

lydens fart er af størrelsesorden 340 m/s

tid for at tilbagelægge 33 m

                t = (33 m) / (340 m/s) = 0,097 s ≈ 0,1 s

                1/10 sekund mere eller mindre har ingen praktisk betydning i denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2013 af Eksperimentalfysikeren

Jeg tror, du selv skal finde løsningen.

Jeg vil gerne se, hvad du kommer frem til. Giv en begrundelse.


Skriv et svar til: fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.