Fysik

Kræfter i FYSIK!!

05. maj 2013 af trunzze - Niveau: B-niveau

Hej SP!

 

Jeg er kan ikke rigtig finde ud af følgende opgave:

En pige trækker en trækvogn. Pigen påvirker trækvognen med kraft F på 120 . Kraften danner en vnkel på 35 grader med vandret.

a) find F's komposant i vandret retning

b) finde det arbejde, som pigen udfører på vognen når hun trækker den 250 m..

 

Mit bud:

a:

Fres=F1+F2
F1=F's komposant i bevægelsens retning
F2=F's komposant vinkelret på bevægelsen

cos(v)=hos/hyp = F/F1 =cos(35°)

F1=F/cos(35°) =(120 N)/cos(35°) =169,706 N≈170 N
 

 

b:

A=± F1  ·s= F1  ·s=170 N·250 m=42426,4 J=42,4 kJ

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2013 af mathon

a:

komposanten i bevægelsens retning

 

                              Fvandret = (120 N) cos(35°) = 98,2982 N

b)
                              Arbejde = F s = F · s · cos(v) = (F· cos(v)) · s = (98,2982 N) · (250 m) = 24574,6 J
 

 


Svar #2
05. maj 2013 af trunzze

#1
 

Super Tak!!
 

 


Skriv et svar til: Kræfter i FYSIK!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.