Matematik

Funktionsforskrift for parabel med 3 kendte punkter

06. maj 2013 af JoRoBo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej sidder her med en matematik aflevering, men kan ikke komme længere på et spørgsmål.

Man skal finde funktionsforskriften for en parabel, med 3 kendte punkter;

A=(0,2)  B=(3,-1)  C=(5,4)

håber i vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2013 af peter lind

Funktionen har formen f(x) = a*x2+b*x+c. Indsæt de givne punkter i udtrykket og du får 3 ligninger med de 3 ubekendte a, b og c


Skriv et svar til: Funktionsforskrift for parabel med 3 kendte punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.