Matematik

To ligninger med to ubekendte

06. maj 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Hejsa, jeg har fået opgaven, 

Om den eksponentielle udvikling f gælder, at f(2) = 1 og f(-2)=81. Angiv en forskrift for f.

Og jeg er nået så langt at jeg har opskrevet to ligninger med to ubekendte...

Men ved ikke hvordan man kommer videre....

1=a*b2

81=a*b-2


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2013 af peter lind

Divider de 2 ligninger op i hinanden


Svar #2
06. maj 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Hvordan det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2013 af peter lind

Divider venstre side i den ene liggning med venstre side i den anden ligning. Gør det samme med højre side. De 2 udtryl skal så være ens


Svar #4
06. maj 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Kan du ikke lige vise hvordan du mener? Jeg frostår ikke dit svar #3...


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2013 af peter lind

Hvad forstår du ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2013 af mathon

 

            Om den eksponentielle udvikling f gælder

                                               f(x) = b • ax

                                               f(x2) / f(x1) = aΔx

                                               f(-2) / f(2) = a-2-2 = a-4

                                               81 / 1 = a-4

                                               1 / 81 = a4

                                               1 / 34 = a4

                                               (1/3)4 = a4

                                                     a = (1/3)

                                              
   
beregn selv b
 

                  


Svar #7
06. maj 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Hvad betyder den trekant du lavede før x?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. maj 2013 af mathon


                                       f(x2) / f(x1) = aΔx    

                                       f(x2) / f(x1) = ax2-x1


Svar #9
06. maj 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Hvad betyder det?

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man benytter tit symbolet Δ (det græske bogstav "delta") for en forskel mellem to værdier af den samme slags variabel. Her er det benyttet for

Δx = x2 - x1

som en betegnelse for forskellen mellem punkternes x-koordinater.


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.