Matematik

Parameterfremstilling af rumligt område

06. maj 2013 af phao92 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal bestemme en parameterfremstilling for B, men kan ikke rigtig hitte ud af hvilket område jeg skal parametrisere over.  Er det fra intervallet for z=[-infinity;6] eller z=[6;infinity] der skal parametriseres? Jeg forstår ikke hvad der menes med: "Lad B betegne det afsluttede rumlige område der ligger (lodret) mellem A og F ."

Opgaven Lyder:

"Et omåde A i (x, y)-planen er afgrænset af y-aksen og parablen med ligningen

x = 6 − y2 . Endvidere er en ?ade F givet ved den del af grafen for funktionen
h (x, y) = 6 − x − y2 som opfylder x ≥ 0 og z ≥ 0 .

Lad B betegne det afsluttede rumlige område der ligger (lodret) mellem A og F .
c) Bestem en parameterfremstilling for B og angiv den til B hørende Jacobi-funktion."

Vedhæftet fil: foto.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er vist en fortsættelse af din tidligere tråd. https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1339674

Her var

A = {(x,y) | -√6 ≤ y ≤ √6 ∧ 0 ≤ x ≤ 6 - y2 }

og dermed fås

B = {(x,y,z) | -√6 ≤ y ≤ √6 ∧ 0 ≤ x ≤ 6 - y2 ∧ 0 ≤ z ≤ h(x,y) }

 


Svar #2
06. maj 2013 af phao92 (Slettet)

Ok, men hvorfor starter z i 0? kunne den ikke ligeså godt start i fx -2 eller -5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo oplyst, at z ≥ 0 . B ligger mellem området A i (x,y)-planen og fladen F .


Svar #4
06. maj 2013 af phao92 (Slettet)

ja okay


Svar #5
06. maj 2013 af phao92 (Slettet)

Nyt spørgsmål: er det her en ok parameterfremstilling for F? F={(x,y,z)|0≤ y ≤pi ∧ 0 ≤ x ≤ pi/2∧ 2 ≤ z ≤4}

forstår ikke helt hvordan man parametriserer profilkurven? er det ikke den der er angivet i opgavebeskrivelsen?

"En profillkurve i (x, z)-planen er givet ved punktmængden { (x, z) | x = ln(z) , z ∈ [ 2 , 4 ]} .

Profilkurven drejes omkring z-aksen fra retningsvinklen - π/4 i (x, y)-planen til retningsvinklen π/4 i (x, y)-planen. Herved fremkommer der en omdrejnings?ade F.

a) Bestem en parameterfremstilling dels for profilkurven og dels for F . Bestem den
til F hørende Jacobi-funktion."

 

jeg kunne ikke vise det grafisk med x,z på ipad, så det blev i stedet for til x,y men håber du kan se hvad jeg mener

Vedhæftet fil:foto.PNG

Svar #6
06. maj 2013 af phao92 (Slettet)

er profilkurven={(x,z)|0 ≤ x ≤ pi/2∧ 2 ≤ z ≤4}?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Den første punktmængde F angiver et kasseformet rumfang.

Dernæst omtales en omdrejningsflade, der også kaldes F.

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Den punktmængde angiver et rektangel i (x,z)-planen.

Profilkurven er givet ved {(x,y,z) | y = 0 ∧ 2 ≤ z ≤ 4 ∧ x = ln(z) }


Svar #9
07. maj 2013 af phao92 (Slettet)

Det forstår jeg slet ikke... hvordan kan det angive en rektangel? x=ln(x) ligner overhovedet ikke noget der kan være ret. og når  profilkurven drejes omkring z aksen med en kvart omgang, hvordan fremkommer der en rektangel? vil du evt. vise det for mig grafisk?

 

Vedhæftet fil:foto.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jeg fortalte dig i #7, at din punktmængde i #5

F={(x,y,z)|0≤ y ≤pi ∧ 0 ≤ x ≤ pi/2∧ 2 ≤ z ≤4}

angiver et kasseformet rumfang.

I #8 angav jeg, at din punktmængde i #6

={(x,z)|0 ≤ x ≤ pi/2∧ 2 ≤ z ≤4}

angiver et rektangel i (x,z)-planen og derfor ikke har noget med profilkurven at gøre.


Svar #11
07. maj 2013 af phao92 (Slettet)

ok


Skriv et svar til: Parameterfremstilling af rumligt område

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.