Matematik

udtryk h ved x...

06. maj 2013 af Biitchfreak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Hvad gør jeg? (opgave vedhæftet)

på forhånd tak!

Vedhæftet fil: opgave 11.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Se på den retvinklede trekant med kateter x og h og hypotenuse 90. Benyt Pythagoras til at udtrykke h ved x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. maj 2013 af JG0005 (Slettet)

Du kan starte med at bruge pyhagoras sætning: a^2+b^2=c^2. Du kender a (kald den for x), du kender b (kald den for h) og du kender c (90). altså skal du bare udtrykke h ved x:)


Svar #3
06. maj 2013 af Biitchfreak (Slettet)

okay, så er det gjor. Hvordan gør jeg rede for rumfanget ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Rumfanget findes som trekantens areal (hulens indgang) ganget med hulens (madrassens) længde. Man benytter formlen for rumfanget af et prisme, hvis grundflade er en ligebenet trekant.


Svar #5
06. maj 2013 af Biitchfreak (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt. Hvad har det med funktionen at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Bestem arealet A(x) af hulens åbning, udtrykt ved x. Gang det med madrassens længde 200 for at finde hulens rumfang

R(x) = 200 · A(x) .

A(x) er arealet af en ligebenet trekant med grundlinie 2x og højden h .

Benyt h udtrykt ved x til at beregne A(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

x^2 + h^2 = 90^2..............h = √(90^2 - x^2)

Rf. = ½*2x*h*200 = 200*x*√(90^2 - x^2)
 

Rf ' =200*(1*√+x*1/(2√)*-2x) )=200*(√-2x^2/2√) = 200*(√-x^2/√)   √ forsk. fra 0
 

Rf ' = 0 for √ = x^2/√...........√^2 = x^2...............90^2-x^2 = x^2
 

2x^2=90^2........x=√(90^2 / 2) = 63,64

;-)
 


Skriv et svar til: udtryk h ved x...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.