Matematik

Væksthastighed og forskrift!

06. maj 2013 af mahtabelyas (Slettet)

Godaften alle,

Jeg har problemer med at regne denne opgave ud, håber der er nogle, der kan hjælpe mig igennem.

I et bestemt kredsløb er strømstyrken I(t) (målt i ampere) en funktion af tiden t (målt i sekunder) . Det oplyses at I(t) er løsning til differentialligningen: 0,4 * dI/dt + 10 I = 9

og I(0) = 0

a) Bestem strømstyrkens væksthastighed , når strømstyrken er 0,3 ampere

b) Bestem en forskrift for I(t)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Indsæt I = 0,3 A og beregn dI/dt .

b) Løs differentialligningen med den angivne begyndelsesbetingelse.


Svar #2
06. maj 2013 af mahtabelyas (Slettet)

skal jeg indsætte 0,3 i I's plads begge steder i ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er da kun eet sted, hvor man kan indsætte en talværdi for I . Man isolerer så dI/dt .


Svar #4
06. maj 2013 af mahtabelyas (Slettet)

Jeg har sagt: di/dt=10/0,4*0,3

Men det giver 7,5. Det giver ikke det rigtige - hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har ikke isoleret dI/dt korrekt. Start med at flytte 10·I til højre side.


Svar #6
06. maj 2013 af mahtabelyas (Slettet)

Så får jeg endnu mindre :

0,4 * dI/dt + 10*0.3 = 9
10*0.3 ? 3.
0.4*dI/dt=9-3
dI/dt=9-((3)/(0.4)) = 1.5


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du skal så bare lære at regne rigtigt.

(9-3) / 0,4 = 6 / 0,4 = 60 / 4 = 15 .


Svar #8
06. maj 2013 af mahtabelyas (Slettet)

tak, så forstår jeg det. Skal jeg så bare isolere dI/dt ved b)?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, man skal løse differentialligningen. Genlæs forklaringen i #1.


Skriv et svar til: Væksthastighed og forskrift!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.