Kemi

aktuel stofmængdekoncentration

07. maj 2013 af dietrich

Hejsa det drejer sig om opg. c i den vedlagte opgave. Jeg håber der er nogle der kan hjælpe.

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2013 af joak0575 (Slettet)

Opskriv først opløsningsreaktionen. Dette ved du der er en ligevægt. Denne ligevægt har et opløselighedsprodukt, som du kan sætte lig med ligevægtsbrøken.

ud fra ligevægtsbrøken kan du så erstatte hvert af de aktuelle koncentrationer med f.eks. x og isolere x ud af ligningen. dermed får du den aktuelle koncentration. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2013 af KimT.T. (Slettet)

Du kender jo stofmængden af den tilsatte magnesiumnitrat fra opgave b). Udnyt nu blot faktum, at magnesiumnitrat er et meget letopløseligt salt; dvs. at reaktionen 

Mg(NO3)2 (s) + H2O (l) → Mg2+ (aq) + 2 NO3- (aq)

er langt forskudt mod højre og kan kaldes fuldstændig. Udnyt nu forholdene mellem de støkiometriske koefficienter for reaktionsdeltagerne til at beregne stofmængden af Mg2+ og NO3- :

n(Mg2+) = n(Mg(NO3)2
n(NO3-) = 2 · n(Mg(NO3)2)

Vi antager ingen volumenændringer og kan dermed udnytte volumenet på 0,500 L til at beregne de aktuelle koncentrationer:

     [A] = n(A) / Vopl.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2013 af KimT.T. (Slettet)

#1

Den helt præcise måde at gøre det på, men ikke desto mindre er det unødvendigt, da der er tale om et meget vandopløseligt salt (nitratsalte er alle letopløselige).

Desuden får man ikke Ko opgivet i opgaveformuleringen, hvilket ofte vil blive gjort, hvis denne rent faktisk skal bruges i opgaven.


Skriv et svar til: aktuel stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.