Kemi

aktuel konc for H3O

07. maj 2013 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

 

Jeg skal løse følgende opgave i syre-base kemi

Hvad er den aktuelle koncentration af de to ioner H3O+ og Cl- , i en 0,20 M opløsning af den stærke syre HCl?.

mit forslag:

aktuel koncentration for H3O = 10(-1,00) = 0,1 M

Grunden til jeg har opløftet til minus 1, er fordi det er PH for HCl.

aktuel koncentration for Cl- = 0,20 M - 0,1 M = 0,1 M

 

Er det rigtigt lavet??
 

 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2013 af mathon

                Nej


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2013 af umolich

I det der er tale om en stærk syre dissocierer HCl fuldstændig:

HCl -->  H+ + Cl-

Da molforholdet mellem HCl og H+ og Cl- er 1:1:1 og volumen ikke ændrer sig, må de aktuelle koncentrationerne også være de samme som den formelle koncentration af HCl.

pH er ikke altid 1 for HCl. F.eks. vil en 12 M HCl have en pH = -log(12) = -1,08,

og en 0,2 M vil så have en pH = -log(0,2) = 0,69. Dette skal du dog ikke bruge i opgaven, men jeg har skrevet det alligevel for forståelsen af pH :-)

 


Skriv et svar til: aktuel konc for H3O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.