Matematik

Bestem tallet a, så x 4 er løsning til ligningen ...

08. maj 2013 af gr8 (Slettet) - Niveau: B-niveau

HAR UPLOADET OPGAVEN!

 

er helt lost..

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x = 4 og isoler a .


Svar #2
08. maj 2013 af gr8 (Slettet)

Hvordan gør jeg det?! er lort til ligninger..


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Genlæs forklaringen i #1. Du kalder det B-niveau, og du er på STX? Jeg går ud fra at du kan indsætte x = 4 i udtrykket.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2013 af 123434 (Slettet)

a*√4=3*4-2

a*2=10

a*2/2=10/2

a=5

Du kan kontrollere, om a=5 ved at indsætte x=4 i ligningen


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. maj 2013 af SuneChr

# 4

Kontrollen efterfølgende må da være: indsæt det fundne a i ligningen og se, hvad x bliver.

Det skal bemærkes, at  ( √b ) ≥ 0  for alle  b ≥ 0 .


Skriv et svar til: Bestem tallet a, så x 4 er løsning til ligningen ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.