Matematik

Matematik Funktioner!

08. maj 2013 af ffffj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal gøre rede for, hvilke af graferne A, B og C der hører til hver af funktionerne.. Har vedhæftet funktionerne og graferne. Håber der er nogen som kan hjælpe mig. 

Tak på forhånd. :) 

Vedhæftet fil: Document5.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Aflæs skæringspunkterne for graferne med y-aksen og udnyt din viden om, hvor grafen for y = ax + b skærer y-aksen.

Kontroller observationerne med at skønne liniernes hældningskoefficienter.


Svar #2
08. maj 2013 af ffffj (Slettet)

F(x)= -1,5x+1 er graf A 

g(x)= 3x er graf B 

h(x)= x+2 er graf C

er det rigtigt? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2013 af lvr34 (Slettet)

#2

Ikke helt. Det kan aflæses af grafen, at der er tale om tre linæere sammenhænge af formen y = ax + b, hvorved det gælder, at tallet b, beskriver funktionens skæring med y-aksen. Hvor tror du, funktionerne hhv. g(x) = 3x + 0, f(x) = -1,5x + 1 og h(x) = x + 2 skærer y-aksen, taget formen y = ax + b i betragtning?

Bestem herudfra de respektive funktioners tilhørende graf.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke rigtigt. Hvad er dine begrundelser for disse svar?

(Lad i øvrigt være med at kalde funktionen f(x) for F(x)).


Svar #5
08. maj 2013 af ffffj (Slettet)

når ok! 

Grafen A tilhører funktionen f(x)=-1,5x+1

Grafen B tilhører funktionen h(x)= x+2 

Grafen C tilhører funktionen g(x)=3x

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Flot. Men det ville være bedre, hvis du selv angav dine begrundelser for dine svar.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. maj 2013 af lvr34 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt.


Svar #8
08. maj 2013 af ffffj (Slettet)

Mange tak for hjælpen!:D


Skriv et svar til: Matematik Funktioner!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.