Fysik

SOS - FYSIK AFLEVERING

09. maj 2013 af Sophiaegj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa! 

Håber at der er nogen, som kan hjælpe mig med disse opgaver:

 

Opgave 1
En stjernes parallakse er 0,056”. Beregn afstanden til stjernen i parsec og lysår.


Opgave 2
En stjerne med den tilsyneladende størrelsesklasse 3,1 har parallaksen 0,0023”. Beregn stjernens absolutte størrelsesklasse.

Opgave 3
En tone fra et musikinstrument har frekvensen 476 Hz. Lydens hastighed er 340m/s.
Beregn perioden og bølgelængden.

Opgave 4
I en el-vandvarmer opvarmes vand fra 11oC til 65oC. Til et brusebad bruges 6 liter af det varme vand pr. minut. Hvad koster det at tage brusebad i 5 minutter, når elprisen er 2 kr/kWh?

Opgave 5
Fra en galakse modtages lys med bølgelængden 672,1nm. Det udsendte lys har bølgelængden 656,3nm når det udsendes fra galaksen.

b) Er lyset rødforskudt eller blåforskudt?
c) Bevæger galaksen sig imod os eller bort fra os?
d) Beregn rødforskydningstallet z
e) Beregn galaksens hastighed.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2013 af mathon

Opgave 1
                                             1 AU
                            d =  ---------------------  = 3,6833·106 AU = 17,8571 pc = 58,2435 lysår
                                    tan(0,056/3600)


                  

                      


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. maj 2013 af mathon

Opgave 2
                                             1 AU
                            d =  ---------------------  = 8,96804
·107 AU = 434,783 pc ≈ 434,8 pc
                                     tan(0,0023/3600)

 

            

                            M = m - 5 • log(d / 10)

                            M = 3,1 - 5 • log(434,8 / 10) = -5,1


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2013 af mathon

Opgave 3

                            f = 1 / T

                            v = λ • f

                          


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2013 af mathon

Opgave 4

                            på 5 minutter bruges    ?  liter

                            dette volumen vand har massen ?

                            energien der kræves til at opvarme denne mængde vand fra 11ºC til 65ºC udtrykt i kWh ?

                            prisudregning

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2013 af mathon

Opgave 5

  d)
                                  Δλ
                            z = ----
                                   λ

  e)


                           v = z • c                  da  z > 0
 


Skriv et svar til: SOS - FYSIK AFLEVERING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.