Matematik

LIGNING

13. oktober 2005 af evill (Slettet)
hej.. noget der vil hjælpe med denne liging.. helst i dag...

3/2-x=1

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2005 af css (Slettet)

1,5-x = 1 <=>
-x = 1 + 1,5 <=>
-x = 2,5 <=>
x = -2,5

Svar #2
13. oktober 2005 af evill (Slettet)

/ = en brøkstreg... ___

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2005 af machoman (Slettet)

vil nu påstå det ikke er korrekt..

1,5-x = 1 <=>
-x = 1 - 1,5 <=>
-x =-0,5 <=>
x = 0,5

Kan tjekkes ved at erstatte x med 0,5

1,5-0,5 = 1

da dette er korrekt er x=0,5

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2005 af Romulus (Slettet)

#0

Husk altid at bruge parenteser så der ikke opstår tvivl:

eks. 3/(2-x)=1

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2005 af Romulus (Slettet)

Først ganger du med (2-x) på begge sider af lighedstegnet. Derved har du isoleret 3:

3/(2-x)=1 <=>
3 = 1*(2-x) <=>
3 = 2-x <=>
1 = -x <=>
-1 = x

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2005 af machoman (Slettet)

Hvis det du mener med / = en brøkstreg...

er at ligningen hedder:

3/(2-x)=1

findes x ved at gange med nævneren, på begge sider af lighedstegnet..

Dvs.

(3/(2-x))*(2-x)=1 (2-x)

3 = 2-x
x = -1

kan også tjekkes ved at erstatte x med -1:

3/(2-(-1))=1

da minus gange minus er plus er dette sandt..




Svar #7
13. oktober 2005 af evill (Slettet)

det skal jo så give -1... men hvordan får man det resultat?

Svar #8
13. oktober 2005 af evill (Slettet)

ooh... mange tak machoman!!

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. oktober 2005 af Romulus (Slettet)

#7 Øhhh, hvad mener du? I både #5 og #6 er der kommet frem til det rigtige resultat jvf. regnestykket i #0

Svar #10
13. oktober 2005 af evill (Slettet)

havde ikk lige set det.. da jeg ikke havde opdateret siden..

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. oktober 2005 af css (Slettet)

beklager den den dumme fortegnsfejl jeg begik i første indlæg, da jeg flyttede 1,5 over på den anden side af lighedstegnet. Har set 3/2 som 1,5 men husk parenteser, for dette kunne jo nemt være forkert hvis der var parentes om 2-x...

Skriv et svar til: LIGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.