Kemi
2 opgaver
hej jeg har problemer med opgave 4.a og 4.b
er der ik en der gider hjælp mig ?
Svar #1
09. maj 2013 af KimT.T. (Slettet)
a) Brug idealgasligningen til at beregne trykket i beholderen, idet du kender volumen og temperatur og kan beregne dig frem til stofmængden ud fra den angivne masse af gassen:
V = 0,500 L
T = 600 ºC = 873,15 K
n = 0,65 g / Mw
P · V = n · R · T ⇔ P = (n · R · T) / V
(R, gaskonstanten er med de aktuelle enheder lig med 0,08314 [L · bar · mol-1 · K-1])
b) Udnyt, at for en homogen gasligevægt
aA (g) + bB (g) ⇔ cC (g) + dD (g)
skal alle reaktionsdeltagere indgå med deres partialtryk, hvorved ligevægtsbrøken bliver
Kp = (P(C)c · P(D)d) / (P(A)a · P(B)b)
Skriv et svar til: 2 opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
