Matematik

Statistik - Beregne den estimerede varians på middelværdiestimatet

09. maj 2013 af Mariaersej (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Du er som nybagt cand.soc. blevet ansat i et ?rma, som kort før din tiltræden har foretaget
en statistisk undersøgelse med henblik p°a estimation af en populationsmiddelværdi µ. Populationsstørrelsen
er N = 10000, og man havde opdelt populationen i to strata, 1 og 2, med hhv.
N 1 = 4000 og N 2 = 6000 elementer. Man havde derefter udtaget en simpel tilfældig stikprøve p°a
100 observationer fra hvert stratum, dvs. n 1 = n 2 = 100. Man beregnede følgende stratumgennemsnit
og stratumvarians i hver af de to stikprøver:

x1 = 10

x2 = 15

s^2 1 =9

s^2 2 = 16

Du bedes på det givne grundlag beregne et centralt estimat for populationsmiddelværdien µ
og beregne den estimerede varians på middelværdiestimatet. Anfør også et 95% kon?densinterval
for µ.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2013 af peter lind

Estimeret middelværdi =  gennemsnit

estimeret varians = s2-kvadratet på gennemsnit

1 = 9 og 2 = 16 ????


Svar #2
09. maj 2013 af Mariaersej (Slettet)

Altså har udregnet det centrale estimat for populationsmiddelværdien my. Til 13.. Men hvilken formel skal jeg bruge til at beregne den estimerede varians på middelestimatet

Svar #3
09. maj 2013 af Mariaersej (Slettet)

har lige vedhæftet opgaven

Vedhæftet fil:stat.png

Skriv et svar til: Statistik - Beregne den estimerede varians på middelværdiestimatet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.