Matematik

Rapport -procentregning

10. maj 2013 af HFNU (Slettet)

Hej allesammen .:)...Nogle der vil hjælpe mig med at forstå dette? Prisen på en varer nedsættes med 25%. Efter nedsættelsen koster den 550kr. Hvad var prisen før nedsættelsen. Jeg har selv prøvet at lave den ved at sige f= 550 F= 1+r . Men så ved jeg ikke med resten da jeg har sagt F= 1+ 0,25 så 550 * 1,25 = 687,5. Min lærer mener dette resultat er forkert? hvad skal jeg gører i stedet??. Tak til den person der gider at svarer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2013 af GumbaGumba31 (Slettet)

550 = X · 0.75
 

- Isolér X.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2013 af Engineering (Slettet)

http://s3.postimg.org/6ktphpvwz/mat.png

 

75%=550

550/75= 7.33

Altså 1 % af beløbet er 7.33 kr

Det gange vi så med 100, for at få 100% af beløbet

100*7.33kr=733.33 kr

Så regner vi lige baglæns for at se om vores svar er rigtigt

733.33/4         (25%)              = 183.33kr

Bang

733.33-183.33= 550kr som jo er prisen på varen som er nedsat!

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Og ja som #1 siger:

550 = X · 0.75

Standartform:

0.75x=550

Så dividere vi begge sider med 0.75

0.75x/0.75=550/0.75

0.75 bliver ophævet på højre side og divideres nu bare emd 550 og x står nu også alene

x=550/0.75

=

x=733.33


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2013 af SuneChr

Prisen på varen før nedsættelsen  = x  kr

Vi har da

x - 0,25·x = 550

Løs da ligningen.


Svar #5
11. maj 2013 af HFNU (Slettet)

Mange mange tak til alle som har skrevet:) Jeg har virkelig forstået det nu- og det betyder meget skal nemlig snart til eksamen i matematik så har brug for alt den hjælp jeg kan få. I har virkelig hjulpet TAK 


Svar #6
11. maj 2013 af HFNU (Slettet)

Jeg forstår det med at dividere med 75 for at få et procent af beløbet og herefter gange det med hundred fordi så får man det i procent... Jeg er rigtig glad for at se at der er så mange der har skrevet tilbage, men jeg er simpelthen ikke god til at lave ligninger:( selvom jeg virkelig godt kunne tænke mig at blive  bedre til det


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Hej er jeg da glad for at høre :), men du kan da træne dig selv i at blive bedre til ligninger, det er bare at gå i krig med dem. Vi skal jo have aha oplevelsen frem hos dig, så det bare sidder på rygraden.


Svar #8
11. maj 2013 af HFNU (Slettet)

Jeg har prøvet at løse en del idag:) men der er jo så meget man skal lærer om i matematik:) ikke så let. Det er så pænt af dig at tage dig tid til at hjælpe andre, Mange tak igen


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Haha okay super, ja der er sku nok matematik man kan gå igang med. For der skal da arbejdes lidt for at forstå det, selv med flere år på bænken og nej, matematisk forståelse er desværre ikke noget der kommer af sig selv. ;) Men hvis du er i tvivl om noget eller bare har spørgsmål, smider du jo bare en besked.

Skriv et svar til: Rapport -procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.