Matematik

integral

12. maj 2013 af Kaan* (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan viser man ∫(1/x)dx = ln(x)+k


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Du kan jo differentiere ln(x) + k

;-)


Svar #2
12. maj 2013 af Kaan* (Slettet)

Spørgsmålet var gøre rede for stamfunktioner til elementære funktioner

og jeg havde  integeret 1/x til ln(x)+k . men det er vel ikke nok med at sige det. Man skal jo også vise det og det er der jeg går i stå:( 

Så er forvirret over jeg skal differentiere ln(x)+k når det integralregning:((


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Det er ganske almindeligt (og altid en go' ide),at regne "baglæns" for at gøre prøve  ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2013 af Stats

At gøre prøve kaldes også for ''integrations prøven''

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2013 af mathon

   pr definition har
   ln(x)    R+ → R
   differentialkvotienten 1/x

             dvs
                           ln '(x) = (1/x)
   og dermed
                           ∫ ln '(x)dx = ∫(1/x)dx

                           ln (x) = ∫(1/x)dx


Svar #6
13. maj 2013 af Kaan* (Slettet)

Er det beviset?


Skriv et svar til: integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.