Matematik

Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for t

13. maj 2013 af Gurlii123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved

f (x) = x3 + 3x2 + x + 4

Grafen for f har netop én tangent t med hældningskoefficient 4 

a) Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for t. 

 

Jeg har fundet f '(x), men kan ikke komme videre nu.  

f (x) = x3 + 3x2 + x + 4

 

f ’(x) = 3x + 6x + 1

 

Tak på forhånd! :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2013 af SuneChr

f ' (x)  =  3x2 + 6x + 1

f ' (x)  =  4

Løs derfor

3x2 + 6x + 1  =  4


Svar #2
13. maj 2013 af Gurlii123 (Slettet)

skal jeg så bare sætte 4 ind i : 

3x2 + 6x + 1

så den vil hedde: 

3*42+6*4+1 = 73 

Så førstekoordinaten er 73


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Grafen har TO tangenter med hældningskoefficient = 4


Svar #4
13. maj 2013 af Gurlii123 (Slettet)

skal jeg solve f ' (x) ? 

Hvis jeg gør det bliver resultaet dette: 

solve(3x2 + 6x + 1 = 4,x) = x= -2,41421  or   x= 0,414214

 

ved ikk helt hvad jeg skal gøre..  


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2013 af Yang (Slettet)

3x2 + 6x + 1  =  4 

kan omskrives

3x2 + 6x - 3 = 0

Løs ligningen som en sædvanlig andengradsligning. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2013 af Yang (Slettet)

Du skal løse f'(x)=4, ja, og det er også det, du har gjort i #4. Jeg får de samme værdier. 


Svar #7
13. maj 2013 af Gurlii123 (Slettet)

okay super, men hvad er førstekoordinaten så ud fra de punkter? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. maj 2013 af PSXL

Den differentierede funktion bliver -3x^2 + 6x + 1, og når du løser f '(x) = 4, glemmer du et minus foran tretallet. Prøv igen nu. 


Svar #9
13. maj 2013 af Gurlii123 (Slettet)

#8 

Når jeg differentier 

f (x) = x^3 + 3x^2 + x + 4

f ’(x) = 3x^2 + 6x + 1

 

så får jeg intet - 

 

hvis jeg sætter et - foran f ' (x) bliver mit resultat x= 1

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. maj 2013 af Yang (Slettet)

#7 førstekoordinaten er jo netop de fundne x-værdier. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. maj 2013 af PSXL

#9 Differentierer du med TII? Jeg får selv x = 1 hvilket er førstekoordinatet til tangenten (med hældningen 4).

 

#10 Det er i så fald de forkerte x-værdier. Førstekoordinaten er x = 1. 

 

EDIT: den oprindelige funktion hedder desuden også f(x)= -x^3+3x^2+x+4


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. maj 2013 af Yang (Slettet)

Vi kan kun hjælpe folk med de givne funktioner. Med de oplysninger #0 gav, har vi fundet frem til de rigtige løsninger. Der er således ikke tale om forkerte x-værdier, forkert differentiation, men allerede forkert afskrift af opgaven fra start af. 


Svar #13
13. maj 2013 af Gurlii123 (Slettet)

arh nu er jeg med. 

Tak for hjælpen alle sammen :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. maj 2013 af PSXL

#12 Det er rigtigt, jeg formulerede mig forkert. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #15
13. maj 2013 af Yang (Slettet)

Det er bare en opfordring til, at folk altså godt kan bruge de 10 sekunder ekstra og skrive opgaven ordentligt af i stedet for at spilde så meget tid for ingen verdens nytte :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #16
13. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet

;-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.