Matematik

Gennemsnitlig procentændring pr . termin

15. maj 2013 af HFNU (Slettet)

i en periode på 5 år ændrer en virksomheds omsætning sig det første år med 2,5%, det andet år med 5,5% og det tredie år med -7,3% det fjerde år med 3,6%. Vi vil beregne den gennemsnitlige årlige procentvise ændring r.r= 4rod (1+0,025)(1+0,055)(1-0,073)(1+0,036)-1 = 0,007=0,75%. ??? Er det så rigtigt at virksomhedens omsætning gennemsnitligt er steget med 0,75% pr.år. i de 5år????. Jeg synes det er svært at finde den gennemsnitlige procent over antal terminer. Hvis dre er nogle som har et bedre eksempel vil jeg meget gerne se dette også.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Dit resultat er ikke korrekt.

(1,025*1,055*0.927*1.036)1/4 = 1,0094


Skriv et svar til: Gennemsnitlig procentændring pr . termin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.