Dansk

Dansk skriftlig fremstilling - åh nej!!!!!!

15. maj 2013 af IsabellaFF - Niveau: 9. klasse

Jeg fandt ud i dag, at jeg havde misforstået det billede der var ved opgave nummer 3 - novellen om hænder. Jeg valgte overskriften "Med livet i hænderne"

Jeg så billedet som to hænder der sådan giver hånd som en aftale, og det mener jeg, at man kan se i min novelle, fordi der er en narkoman der aftaler med hendes behandler på en afvænningsklinik at hun overtager hendes barn. I dag fandt jeg så ud af at det er hænder der vasker deres hænder - hvilket INTET har med min novelle at gøre, og kan heller ikke se hvad meningen er at proppe det ind i "med livet i hænderne".

Jeg kan selvfølgelig ikke ligge min novelle herud, men der er en scene hvor narkomanen opsøger den nye mor for at hente sin søn, og så slår den nye mor narkomanen ihjel - måske kan man tolke det som at hun vasker hende af hende? :-D Ej, haha - jeg ved det ikke.

 

Hvordan har I set det? Og tror I det tæller ned? Der er flere fra min årgang der har set det som to hænder der giver hånd, og bliver VIRKELIG sur hvis min karakter ryger på grund af et elendigt billede.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2013 af Engineering (Slettet)


Altså ved ikke om det trækker ned, det er an på hvad censoren mener. Men man kan godt se det som, at billedet er analyseret og fortolket forkert, så måske kan det have en lille indflydelse. Men tænker ikke sådan nogle, skal vi kalde dem ”små irriterende” fejl, har særligt meget at sige!


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2013 af Gutten21 (Slettet)

Hver opgave har jo sine krav, som skal udfyldes.
Jeg beklager virkeligt,, men er 90% sikker på, at det vil karakteren bliver mindre pga. misforståelsen af opgaven. 

Men det kan også være, at censoren er rigtig sød og synes, at du har skrevet meget god novelle, også siger han bare, et eller andet højt karakter. Det er sket, et par gange. Så lad nu være med at være ''ked af det'' og tænke på det.


Svar #3
15. maj 2013 af IsabellaFF

Jeg ved ikke om I begge har set billedet, men jeg synes VIRKELIG at det er et utydeligt billede, for der er mange fra min årgang der har forstået det både på den ene og den anden måde - desuden kan jeg overhovedet heller ikke se, hvad de 4 overskrifter har at gøre med at vaske hænder?!!! 

 

1) At række hænderne frem

2) Med livet i hænderne (den jeg valgte)

3) At være bundet på hænder og fødder

4) den sidste kan jeg ikke huske, haha. 

 

Jer der har set det, synes I ikke det lignede en eller flere hænder der var bundet? Er virkelig i tvivl - håber jeg har ret. Der stod heller ikke novellen skulle tage udgangspunkt i billedet eller være central, kun at det skulle passe dertil. Hm.

 


Skriv et svar til: Dansk skriftlig fremstilling - åh nej!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.