Matematik

Beregn den gennemsnitlige årlige procentvise ændring i denne 3-årsperiode

15. maj 2013 af HFNU (Slettet)

En størrelse ændrer sig i tre på hinanden følgende år med henholdsvis 24,4%, 16,3% og 8,4%. Vil r så være roden af 36 (fordi 12*3)=36 og det er den årlige procentvise ændring vi skal finde. Så (1+0,244)* (1+0,163)*(1+0,084)=1,0125-1=0,0125*100= 1,257. Er der nogen der ved om det er rigtigt? eller skal man sige den 3 rod, også (1+0,244)*(1+0,163)*(1+0,084)=1,1618-1= 0,1618*100= 16,18%. Nogen der vil hjælpe med også at finde den gennemsnitlige procentændring pr. termin? for dette. Det vil betyder så meget :) på forhånd mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2013 af PeterValberg

Anden tråd med samme problemstilling (andre tal) [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. maj 2013 af PeterValberg

Hov, den tråd har du også startet :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
15. maj 2013 af HFNU (Slettet)

:) heheh ja men er staidg ikke sikker på hvad man skal gøre:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2013 af PeterValberg

Forudsat, at der er tale om stigninger :-)

((1+0,244)·(1+0,163)·(1+0,084))1/3 = .......

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
16. maj 2013 af HFNU (Slettet)

Betyder det så bare at man skal tage den 3 rod???


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er det, det betyder, når man opløfter noget i potensen 1/3 .


Svar #7
16. maj 2013 af HFNU (Slettet)

Oh tak :) det var meget pænt af dig at hjælpe...har nemmelig et spørgsmål om det til matematik eksamen


Skriv et svar til: Beregn den gennemsnitlige årlige procentvise ændring i denne 3-årsperiode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.