Matematik

Areal i en vilkårlig trekant.

15. maj 2013 af chelinaftw (Slettet) - Niveau: C-niveau

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/121210%202hf123-MAT-C-07122012.ashx

Linket fører til et matematik c hæfte, jeg har et problem med opgave 3b. Jeg har prøvet med nogle få formler inden for areal beregning, men jeg får hele tiden nogle underlige resultater; Er der nogle som kan hjælpe mig? mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2013 af peter lind

Areal = ½*produktet af 2 sider*sinus af mellemliggende vinkel-Hvis du bruger vinklen A giver de Areal=½*AC*AB*sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2013 af lfdahl (Slettet)

Benyt, at arealet af en trekant er ½ • højde • grundlinie 

Grundlinien er liniestykket AB, som har længden |AB| = 7,4

Højden, h, er den vinkelrette linie, der går fra grundlinien AB til C.

Udnyt, at sin(B) = h/|BC|, og |BC| = 4,0 samt, at vinkel B er kendt


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2013 af mathon

 

       

       b)

                            T = (1/2) • a • c • sin(B)

       c)
                            hc = a • sin(B)

           ΔADC er retvinklet

                           |AD|2 + hc2 = b2

                 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

cosB = (a^2+c^2-b^2) / (2ac) = (16+7,4^2-5,7^2) / (2*4*7,4)


= 0,64645
 

B = cos^-1(0,64645) = 49,7 grader
 

----------------
 

T = ½*a*c*sinB = ½*4*7,4*sin(49,7 grader) = 11,3
 

----------------
 

|BD| = 4 * cosB = 2,5858
 

|AD| = |AB| - |BD| = 7,4 - 2,5858 = 4,8

;-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Arealet kan findes helt eksakt ud fra siderne alene ved at benytte Herons formel

T = √(s·(s-a)·(s-b)·(s-c)) , s = (a+b+c)/2 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2013 af mathon

Arealet kan findes helt eksakt ud fra siderne alene ved at benytte

 

                                              T = (1/4) √(a2 - (b-c)2•  √((b+c)2 - a2)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 6

Kunne man evt. lokke en forklaring på denne kryptiske formel ud af mathon - for det er vist ikke lige en af dem, der ligger i paratviden-lageret . . . ? ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2013 af mathon

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2013 af mathon

#7
se detaljer i


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Tak!

Fiffigt!

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er en  omskrivning af Herons formel

T = √(s·(s-a)·(s-b)·(s-c))

   = (1/4) · √((a+b+c)·(a+b-c)·(a+c-b)·(b+c-a))

   = (1/4) · √((b+c + a)·(b+c -a) · (a + b-c)·(a -(b-c)))

   = (1/4) · √( ((b+c)2-a2) · (a2 - (b-c)2) )


Skriv et svar til: Areal i en vilkårlig trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.