Matematik

Matematik eksamen imorgen HASTER. Håber i svarer i dag :-)

15. maj 2013 af SSunshine (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg er igang med at øve til færdighedsregningen. Håber i vil hjælpe og forklare hvordan i er kommet til svarene :-)

1) En ost vejer 240 g. Der skæres et stykke på 60 grader af osten. Stykket vejer ca. ______________g

2) Charlotte køber en computer for 8800 kr. To år efter sælger hun den for 2200 kr. Salgsprisen er ________% af købsprisen.

3) Et bukser koster nu 249 kr. Før kostede den 399 kr. Rabbaten er ca. ________%

4) Typeinterval betyder det at det er den der forekommer flest gange?

5) Chips koster nu 25 kr., men der er spar 10.- Besparelsen i procent er ca.

15 %    30 %     50 %    85 %              - der er 4 valgmuligheder

6) 3 *2 2/3 = ___________ - et brøk ganget med et blandet tal

7) Jens kaster med to terninger. Sandsynligheden for at få summen 12 er ______

8) 750 cm= _________L

Tak på forhånd. :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2013 af Lone110 (Slettet)

1) En ost vejer 240 g. Der skæres et stykke på 60 grader af osten. Stykket vejer ca. 60g

2) Charlotte køber en computer for 8800 kr. To år efter sælger hun den for 2200 kr. Salgsprisen er 75% af købsprisen.

3) Et bukser koster nu 249 kr. Før kostede den 399 kr. Rabbaten er ca.37,59%

4) Typeinterval: Det interval som har flest observationer,

5) Chips koster nu 25 kr., men der er spar 10.- Besparelsen i procent er ca.60%

6) 3 *2 2/3 = 7.999999 eller skal det være i brøker ?

8) 750 cm3 = 0,75L

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2013 af patrickbc (Slettet)

6) 3* 2 2/3 = 3*2 = 6 og 3 * 2/3 = 2... 6 + 2 = 8

7) Antal måder at få summen på 12 på er 1 måde... (6, 6).... 1/6 * 1/6 = 1/36-del

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

De fleste af dine svar er forkerte.

1) Et stykke på 60º ud af en cirkel-formet ost svarer til 60º/360º = 1/6 af hele osten. Stykket vejer derfor

240g / 6 = 40g

2) Salgsprisen udgør 2200kr / 8800kr = 1/4 = 25% af købsprisen.

3) er korrekt.

4) er korrekt

5) Besparelsen er 10/25 = 2/5 = 40%

6) Man finder ikke svaret på den slags brøkregning ved at benytte en lommeregner.

3 · 22/3 = 3·2 + 3·(2/3) = 6 + 2 = 8 (eksakt).

8) er korrekt.

 


Svar #4
16. maj 2013 af SSunshine (Slettet)

Mange tak for hjælpen :-) fortsat god dag.

Skriv et svar til: Matematik eksamen imorgen HASTER. Håber i svarer i dag :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.