Matematik

Matematik FSA 2013

16. maj 2013 af Nico297c (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Færdighedsprøven:

Vi fik at vide, at P = -2

Så skulle man sætte et kryds, udfor den værdi, som var størst:

 

Er i tvivl om det er:

p^2

1-2p

Jeg satte kryds ved 1-2p, da jeg får det til 5. Er det forkert?

Er kommet meget i tvivl, da det jo også kan give -3, alt efter hvad man gør. 

Den anden giver 4 ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2013 af hejhejhejhej2 (Slettet)

jeg satte x ved p^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2013 af Umuligt (Slettet)

Det korrekte svar er P^2. Det giver -2*-2=4.

1-2p= -2*-2=4-1=3.

 

P^2 er størst.


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. maj 2013 af peter lind

Dit svar er rigtigt. Hvordan kan du få det til at give -3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. maj 2013 af patrickbc (Slettet)

Jeg svarede

1-2p

Gange før minus.

2*-2 = -4

1 - -4 = 5 (Minus, minus giver plus)

 

Er 99% sikker på at det er det korrekte svar :-) Har også lige tjekket med wolframalpha ;)

Så dit er rigtigt nok.


Svar #5
16. maj 2013 af Nico297c (Slettet)

#4


Jeg svarede

1-2p

Gange før minus.

2*-2 = -4

1 - -4 = 5 (Minus, minus giver plus)

 

 

Gjorde det samme.. er bare i tvivl.. Og er stadig i tvivl, efter alle de tvetydige svar her :D


Svar #6
16. maj 2013 af Nico297c (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2013 af Umuligt (Slettet)

Det er altså kun -*-, der giver +. Ikke andet.


Svar #8
16. maj 2013 af Nico297c (Slettet)

#3


Dit svar er rigtigt. Hvordan kan du få det til at give -3 ?

 

Godt så :D

Dt var bare hvad en af mine venner sagde.. Tror det er 1-2*-2 og så har han sagt 1-4..

 


Svar #9
16. maj 2013 af Nico297c (Slettet)

#7


Det er altså kun -*-, der giver +. Ikke andet.

 

Sikker?

Ved godt at -2 + -2 ikke givr plus, men når der står to minusser i streg?

1 - - 4? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. maj 2013 af lalul (Slettet)

Jeg svarede 1-p^2

Men fandt ud af at det var forkert :(

fordi:

1-(-2*-2)

-2*-2=4

1-4=-3


Brugbart svar (1)

Svar #11
16. maj 2013 af patrickbc (Slettet)

Helt ærligt tjek med en lommeregner.

fx.

5 - -5 = 10

https://www.google.dk/search?q=5+-+-5&aq=f&oq=5+-+-5&aqs=chrome.0.57j0l2j60l3.1219j0&sourceid=chrome&ie=UTF-8


Brugbart svar (1)

Svar #12
16. maj 2013 af Encrypted (Slettet)

Svaret var: 1 - p^2

2 * - 2 = -4

1 - (-4) = 5


Brugbart svar (1)

Svar #13
16. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Altså p=-2

nr1=p^2

nr2=1-2*p=-4

 

nr1=-22= -4

nr2=1-2*(-2)=5

 

Så derfor må det være et kryds ud for nr2 (1-2p)

 

 

 

 


Svar #14
16. maj 2013 af Nico297c (Slettet)

Tak for alle svarene

- Lader til at jeg har sat kryds det rigtige sted! :D


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. maj 2013 af lalul (Slettet)

Nu bliver jeg i tvivl stod der

1-2*p

eller

1-2^p


Svar #16
16. maj 2013 af Nico297c (Slettet)

#15


Nu bliver jeg i tvivl stod der

1-2*p

eller

1-2^p

 

1-2*p :)


Brugbart svar (1)

Svar #17
16. maj 2013 af Engineering (Slettet)

#2 Hvordan kan du overhovedet gøre et på denne måde?

Det korrekte svar er P^2. Det giver -2*-2=4.

1-2p= -2*-2=4-1=3.

 

P^2 er størst.

Husk det ikke bare er at gange tallet med det opløftede. x2 er ikke det samme som 2x.

F.eks. 42=16 og 2*4= 8, det er jo ikke det samme, så derfor kan du ikke bare sige -2*-2 fordi den er opløftede i 2!


Brugbart svar (1)

Svar #18
16. maj 2013 af lalul (Slettet)

Er det ikk sådan her

1-2*p

1-(2*-2)

1-(-4)

1+4

Man skal huske på at det er 1-tallet der står først


Brugbart svar (0)

Svar #19
16. maj 2013 af Engineering (Slettet)

#18 Jo, lige sådan den skal skæres! :P


Brugbart svar (0)

Svar #20
16. maj 2013 af patrickbc (Slettet)

Enig :-)


Skriv et svar til: Matematik FSA 2013

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.