Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Markedsligevægt og overskud

16. maj 2013 af 135735 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har følgende spørgsmål, som jeg ikke engang hvordan jeg skal starte på. Gode råd til hvordan jeg løser den modtages med taknemmelighed :-)

 

Markedet for et gode er kendetegnet ved følgende funktioner:

Efterspørgsel: X = 2500 - 1/2 P

Udbud: X = P - 500

 

1. Beregn markedsligevægten

2. Beregn størrelsen af producent og forbrugeroverskud

3. Virksomhederne har faste omkostninger på 1.000.000. Har virksomheden en overnormal profit?

4. Hvordan må vi forvente, at markedet udvikler sig i fremtiden?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2013 af christinacomaco (Slettet)

1. sæt efterspørgsel og udbud lig hinanden, og isoler P, sæt så P ind i en af funktioner, regn ud, og så har du X

2. Forbrugeroverskuddet: Arealet af området under efterspørgselskurven, ned til ligevægten

Producentoverskuddet: arealet over udbudskurven op til ligevægten.

4. På kort sigt, vil vsh have profit. På lang sigt bliver profit=0


Svar #2
22. maj 2013 af 135735 (Slettet)

1000 tak!

 


Skriv et svar til: Markedsligevægt og overskud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.