Matematik

Analyse 1, afl. 2 opgave 3

17. maj 2013 af Spørge (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, vi har på Analyse 1 fået en opgave til aflevering i næste uge. Jeg er meget i tvivl om fremgangsmåden, og hvad jeg egentlig bliver bedt om at gøre i opgaven. Opgaven er todelt og står herunder; jeg håber der er en som kan skære det ud i pap for mig. På forhånd tak!

Opgave 3

Lad (n=0-uendelig) ∑ anxn og (n=0-uendelig) ∑ bnxvære potensrækker med konvergensradius henholdsvis A > 0 og B > 0.

a) Definer

       cn = min {|an|, |bn|}

    for alle n, og lad C betegne konvergensradius for potensrækken (n=0-uendelig) ∑ cnxn. Vis

      C ≥ max {A, B}.

b) Definer

       dn = max {|an|, |bn|}

    for alle n, og lad D betegne konvergensradius for potensrækken (n=0-uendelig) ∑ dnxn. Vis

      D = min {A, B}.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er klart beskrevet, hvad man skal vise

a) Vis C ≥ max {A, B}

b) Vis D = min {A, B}

Benyt definitionen for konvergensradius for en potensrække.


Svar #2
17. maj 2013 af Spørge (Slettet)

#1


Det er klart beskrevet, hvad man skal vise

a) Vis C ≥ max {A, B}

b) Vis D = min {A, B}

Benyt definitionen for konvergensradius for en potensrække.

 

Men hvad menes der med {A, B}? Jeg kan ikke se denne notation i bogen Kalkulus af Tom Lindström.

Jeg kan se hvad jeg skal vise... men har ingen anelse om hvad C ≥ max {A, B} og D = min {A, B} vil sige.


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. maj 2013 af ultramaniac (Slettet)

#2 Givet A og B er {A,B} mængden af de to! Er A,B∈R så er max{A,B}  det største tal blandt de to ... mens min{A,B} mindste tal blandt de to


Svar #4
17. maj 2013 af Spørge (Slettet)

Det er nogle gode svar I har givet. Jeg kunne dog godt bruge det skåret lidt mere ud i pap, evt. henvisning til hvor jeg selv kan læse op på det hvis nogen ligger inde med denne information; især med hensyn til fremgangsmåden hvorpå man skal vise disse ting.

Men tak ellers!


Skriv et svar til: Analyse 1, afl. 2 opgave 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.