Kemi

Entalpi

16. oktober 2005 af kuerten15
Hvordan kan jeg beregne H for smeltning af 1 g is ved 0 °C?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2005 af KemiKasper (Slettet)

Du mener vel delta H.

Du ser på reaktionen:

H2O(s) -> H2O(l)

delta H_mol = H_mol(H2O(l)) - H_mol(H2O(s))

Nu ved du hvad den molare smelteenthalpi er og da du kender massen, og derfor også stofmængden, kan du finde delta H.

Svar #2
16. oktober 2005 af kuerten15

Ja, jeg mente delta H.

Smelteenthalpien er 6009 J/mol.

Bliver delta H så:

delta H = 6009 J/mol*n ?

Svar #3
16. oktober 2005 af kuerten15

Jeg forstår ikke helt hvad jeg skal trække fra hinanden.
Jeg har jo formlen:
delta H_mol = H_mol(H2O(l)) - H_mol(H2O(s))

Jeg kan jo slå H(H2O(l)) op. Men hvad med H(H2O(s)) ?

Skriv et svar til: Entalpi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.