Matematik

Trekants areal T.

17. maj 2013 af LiseAnders (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået denne opgave:

Beregn de ukendte stykker i den spidsvinklede trekant ABC samt trekantens areal T, når

a) B = 82°, b = 7,00 og c = 6,55

b) A = 73°, C = 65°og a = 4,5

c) C = 80°, a = 8,10 og c = 8,44

Jeg har regnet alle de ukendte stykker ud, men hvad menes der i opgavebeskrivelsen? Skal jeg finde trekanternes areal når de ukendte stykker ikke er kendt, eller ER kendt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2013 af mathon

 

                   Du kal beregne trekanternes areal, når de ukendte stykker er beregnet,
                   da trekantsarealet kun kan beregnes i b) forud for beregning af de ukiendte "stykker".

 

             b)
                         T = (a/2)2 • sin(A+C)•sin(C)/sin(A)


Svar #2
17. maj 2013 af LiseAnders (Slettet)

Hvilke formler skal jeg bruge for at finde arealet af trekanten i opgave a og c?:))


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
17. maj 2013 af LiseAnders (Slettet)

Hvilke formler til opgave a og c?

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2013 af c_aastrup

En halv appelsin formlen er nyttig her

Areal = ½·ab·sin C

Og de to andre udgaver

Areal = ½·ac·sin B

Areal = ½·bc·sin A

Husk at du også skal regne de ukendte sider og vinkler.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Når man først har beregnet de ukendte stykker i hver trekant, kender man alle tre sider og alle tre vinkler i hver trekant. Man kan derfor nøjes med at benytte en bestemt af arealformlerne til at beregne arealet for hver trekant.


Skriv et svar til: Trekants areal T.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.