Matematik

Bestemme ligning for højden på siden BC??

17. maj 2013 af MigXXX (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen.. Nu har jeg kæmpet med denne opgave et stykke tid, og jeg kan simpelthen ikke gennemskue hvordan jeg skal bestemme ligningen?? 

Opgaven lyder: 
I et koordinatsystem er givet en trekant ABC med hjørnepunkter A(4,-2), B(-2,-1), C(4,3) 

a) Du skal bestemme en ligning for højden på siden BC. 

Jeg tror måske jeg har fundet en hældning, men er ikke sikker.... 
Please hjælp mig :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2013 af SuneChr

Find en tværvektor til BC som går igennen A .

Benyt, at produktet af hældningskoefficienterne er ( - 1) .

# 2   Ja, formlen herunder giver kun højden på |BC|

 


Svar #2
17. maj 2013 af MigXXX (Slettet)

Og den skal formes til? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2013 af peter lind

#2 Hvad mener du med det ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2013 af SuneChr

# 3

Spørgeren henviser alene til           . Indlæget # 1 blev efterfølgende redigeret.

Det er en ligning for højden og ikke dens længde, der skal findes.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Vektoren BC er normalvektor til højden fra A på BC. Hvis P(x,y) er et punkt på højden, er højdens ligning da

APBC = 0


Svar #6
18. maj 2013 af MigXXX (Slettet)

Jeg er ked af det, men jeg forstår det ikke helt, jeg bliver nødt til at have skåret det lidt mere ud i pap :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. maj 2013 af peter lind

Find vektor BC

Find vektor AP = OP-OA     (OP og OA er stedvektorerne til punkteren P og A)

Gang disse vektorer skalært og sæt resultatet = 0


Skriv et svar til: Bestemme ligning for højden på siden BC??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.