Fysik

Resistans og temperaturafhængighed

17. maj 2013 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen. Er der nogen der kan fortælle mig hvad sammenhængen mellem resistans og temperaturafhængig er? Dette står der ikke noget om i min bog, blot en opgave, som jeg ikke har lavet.  Mvh. Signe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2013 af mathon

 

                        R2 = R1 • (1 + α•ΔT)


Svar #2
17. maj 2013 af zuku (Slettet)

http://www.godekarakterer.dk/temperaturafhaengighed-af-resistans Vil man kunne bruge dette som eksempel til eksamen?  :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. maj 2013 af mathon

     Ja da


Svar #4
17. maj 2013 af zuku (Slettet)

Og er der nogen der kan forklare mig noget om resistivitet, for det kan jeg heller ikke finde noget om!


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2013 af mathon

 

                    resistivitet = den specifikke modstand


Svar #6
17. maj 2013 af zuku (Slettet)

Hvad bruger man den til?

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. maj 2013 af mathon

Du bruger den i formlen for en modstandstråd

 
                                                      R = ρ • (L/A) = ρ • (L / (π/4)•d2)


R er trådens modstand                [R] = Ω
L er trådens længde                    [L] = m
A er trådens tværsnitsareal         [A] = mm2 = 10-6 m2
ρ er trådens resistivitet                [ρ] = Ω·mm2/m = 10-6 Ω·m
d er trådens diameter                  [d] = mm = 10-3 m


Skriv et svar til: Resistans og temperaturafhængighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.