Dansk

Dansk

18. maj 2013 af nejmenmenmen (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej jeg håber nogen kan hjælpe. Tak på forhånd.

Det er med hensyn til stil. Når jeg skriver en stil, bliver det ofte noget kedeligt at læse. Jeg læser 20 sider om dagen så problemet ligger ikke der.

Jeg tror på en brainstorm kan hjælpe. Så jeg vil spørge om i har en god brainstorm. Hvad gør i, når i skal skrive essay, artikel, novelle, klumme, rapportage.

Og hvad kan jeg gøre så min stil bliver lang. Jeg kan kun skrive 1 side.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Hej for det første tænker jeg du bruger for mange linjer til at fortælle og beskrive for lidt. Måske skal du være lidt mere konkret og se om du kan smide nogle eksotiske ord ind, i stedet for de helt normale hverdags ord og udtryk. Det er en super ide at gå og fundere over nogle sætninger og formuleringen som lyder bedre end bare at skrive det lige ud. Det er også godt at have et positiv energi om stilen, da den også kommer til at lyde mere flydende. Men ja at brainstorme er også en god ide, for så kan du udvælge det der har mest betydning for novellen/artikel osv, og derfor vil du kun få det bedste og vigtigste med fra emnerne. Hvad mener du med læser 20 sider om dagen, det behøver jo ikke at hjælpe på din skriftlige udtryk og ordvalg. Du skal altså forkorte dine flersidede stile, ned til kun 1 side?


Svar #2
18. maj 2013 af nejmenmenmen (Slettet)

Tak, men hvordan skal jeg lave en brainstorm. Hvordan kan man starte?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2013 af SSunshine (Slettet)

Du kan fx starte med at fortælle hvor i novellen man befinder sig og beskrive lidt om stedet. Min lærer siger altid at man skal beskrive steder, personer osv. så man bedre kan forstå teksten. Berettermodellen kan også være en god hjælp til at udforme sin tekst. :-)
I må gerne rette mig hvis jeg har skrevet noget forkert.
Men jeg håber du finder ud af det. Fortsat god dag ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2013 af Engineering (Slettet)


Først skriver du alt ned, som fanger din interesse, men også det der ikke gør. Derefter kan du udbygge dine tanker, så du ligesom får et kæmpe web med din storm.
Du kan bruge nogle problemer til brainstorm eller lave det på papir, da det giver langt bedre overblik, så du kan se dine tanker. 
Prøv: http://www.mindmeister.com/da

Du kan eventuelt finde analyse og fortolknings model også derefter arbejde dig ud fra det, i form af brainstorm metoden.


Skriv et svar til: Dansk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.