Matematik

geometri

19. maj 2013 af caroline1991 (Slettet) - Niveau: A-niveau

vil nogen tjek om jeg har lavet opgaven rigtigt eller ej 

opgaen lyder på: 

figuren viser to trekanter ABC og DFE, der er retvinkelede og ensvinkelde. nogle af sidelængder er opgivet på figuren. 

lBAl= 5   lACl = 3   lEDl= 6      

 

bestem lBCl og lDFl:

jeg har lavet følgende, men synes der er fejl. 

lBCl= kvadratrod af 5^2 + 3^2 = 6 

lDFl= kvadratrod af 6^2+5^2 = 8

dvs. at lBCl= 6     og lDFl= 8 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2013 af c_aastrup

Måske skulle du lige skanne opgaven eller lave en tegning, for det er jo ikke klart hvilke sider der svarer til hvilke i de to trekanmter.


Svar #2
19. maj 2013 af caroline1991 (Slettet)

det har jeg gjort, du kan se den i denne link 

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1345306&goto=1345306#1345306


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.