Matematik

geometri

19. maj 2013 af caroline1991 (Slettet) - Niveau: A-niveau

vil nogen tjek om jeg har lavet opgaven rigtigt eller ej

opgaven lyder på: 

lBAl= 5   lACl = 3   lEDl= 6     

bestem lBCl og lDFl:

jeg har lavet følgende, men synes der er fejl.

lBCl= kvadratrod af 5^2 + 3^2 = 6

lDFl= kvadratrod af 6^2+5^2 = 8

dvs. at lBCl= 6     og lDFl= 8

Vedhæftet fil: Uden navn.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2013 af c_aastrup

Du skal ikke lægge sammen for at finde BC

Hvis vi for nemheds skyld bruger følgende notation

a = |BC|

b = |AC|

c = |AB|

så gælder der fra Pythagoras

a2 + b2 = c2

og altså

|BC|2 + |AC|2 = |AB|2

og videre

|BC|2  = |AB|2 -  |AC|2


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2013 af c_aastrup

Det kan også være nyttigt at lave en tegning så man kan se man har regnet rigtig

 


Svar #3
19. maj 2013 af caroline1991 (Slettet)

ok, jeg har fundt ud af hvordan man regner lBCl ud.

men vil du vis mig, hvordan har du fundet lEFl ud, hvis det er muligt for dig ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2013 af c_aastrup

Det er muligt.

I den store trekant er alle siderne dobbelt så store som i den lille, så hvor den lille er en 3,4,5 trekant, så er den store en 6,8,10 trekant


Svar #5
19. maj 2013 af caroline1991 (Slettet)

aha ok tak :)

men der findes en formel til løsningen ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2013 af c_aastrup

Formel? Lidt sund fornuft er jo aldrig af vejen.

At trekanterne er ensvinklede betyder

a/d = b/f = c/e

Og så kan du regne dig frem til svaret derfra

 

 


Svar #7
19. maj 2013 af caroline1991 (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.