Matematik

Skæringspunkter..

16. oktober 2005 af Poler (Slettet)
Funktion: f(x)=-x^3-3x^2+4

Linje: y=-x+1

Der er 3 skæringspunkter mellem linje og funktion, hvordan finder jeg koordinatsættet til dem???

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

Sæt udtrykkene lig hinanden og isoler x...

Svar #2
16. oktober 2005 af Poler (Slettet)

#1: Ok... 2 spørgsmål til det..

-Skal jeg differentire f(x) først eller...?

-Hvordan kan x blive 3 koodinatsæt bare ved at isolere??..

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2005 af MrJonas (Slettet)

f(x) = y
Så du skal vel sige:
x + 1 = -x^3-3x^2+4

Svar #4
16. oktober 2005 af Poler (Slettet)

#3 Ja.. forstår jeg godt... men det er ikke svaret på mine spørgsmål.. hehe..

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2005 af allan_sim

#2.
Du skal ikke differentiere først, hvorfor tror du, du skal det?

Når ligningerne sættes lig hinanden fremkommer en tredjegradsligning, der har op til tre løsninger inden for de reelle tal.

Svar #6
16. oktober 2005 af Poler (Slettet)

#5 Hehe.. ved ikke hvorfor jeg vil differentire... det lignede bare en af dem hvor man skulle gøre det... men det er der jo så meget der gør..

Jaah... hmm... jeg har jo så ikke lært at løse 3.gradsligninger... er der så andre metoder end lommeregneren?...
Og hvordan er det lige man gør på lommeregneren... [MATH]-[Solver] og så taster man ligningen ind.. og så kommer x=blabla... er det så der man skal skrive sit gæt eller er det løsningen på ligningen oder was?..

Svar #7
16. oktober 2005 af Poler (Slettet)

hmm... jeg får det faktisk til en 2.gradligning nu jeg begynder at regne på det....:

-x+1=-x^3-3x^2+4
x=-3x^2-x+3

d=39

x=-1,2075 v. x=0,8742

Rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. oktober 2005 af frodo (Slettet)

identificer x=1 som løsning, og udfør polynomiers division.

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. oktober 2005 af frodo (Slettet)

hvor bliver tredjegradsleddet af? Det kan jo ikke bare forsvinde. Så, nej. Det er ikke korrekt

Svar #10
16. oktober 2005 af Poler (Slettet)

hmm... okay.. troede jeg måtte tage af 3.leddet, nå men... hvordan får jeg så isoleret x?..

-x+1=-x^3-3x^2+4
-x=-x^3-3x^2+3
x=-x^3-3x^4+3

sådan?

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. oktober 2005 af frodo (Slettet)

der har du jo ikke nogen værdi for x.

Desuden har du isoleret forkert.

du får: -x^3-3x^2+x+3=0

se at x=1 er løsning, og udfør derfor divisionen:

(-x^3-3x^2+x+3)/(x-1)
og sæt kvotienten lig 0, og løs andengradsligningen

Svar #12
16. oktober 2005 af Poler (Slettet)

#11 Er sku ikk helt med... Du siger jeg skal løse 2.gradligningen... men det er jo en 3.gradligning i tælleren?..

Brugbart svar (0)

Svar #13
16. oktober 2005 af frodo (Slettet)

lav først divisionen

Svar #14
16. oktober 2005 af Poler (Slettet)

Ok.. men så er der også en anden ting..

-x=-x^3-3x^2+3
0=-x^3-3x^2+3

...dermed sætter du -x=0... og så din forklaring sikkert at x ikke har nogen værdi....
Hvorfor har x ikke det?.. Og hvorfor kan man så bare smide x`et væk på den måde?

Brugbart svar (0)

Svar #15
16. oktober 2005 af frodo (Slettet)

det har jeg da aldrig gjort!

x HAR en værdi, og kan IKKE smides væk.

Svar #16
16. oktober 2005 af Poler (Slettet)

jamen når du går fra:

-x=-x^3-3x^2+3

til:

0=-x^3-3x^2+3

..smider du da "-x" væk..?..

Brugbart svar (0)

Svar #17
16. oktober 2005 af frodo (Slettet)

og hvor gør jeg det henne?

Svar #18
16. oktober 2005 af Poler (Slettet)

og lige en anden ting, er det rigtigt at kvotienten efter at have divideret (dvs. vores 2.gradsligning) bliver :
-x^2-3x+3

Svar #19
16. oktober 2005 af Poler (Slettet)

#17 I #11:

"Desuden har du isoleret forkert.

du får: -x^3-3x^2+x+3=0 "

Brugbart svar (0)

Svar #20
16. oktober 2005 af frodo (Slettet)

det må give -x^2-4x-3

Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.