Matematik

geometri

19. maj 2013 af sarah199 (Slettet) - Niveau: A-niveau

i trekant ABC er  vinkel A= 48 grader , lACl= 13 og lBCl= 10. det oplyses, at vinkel B er stump.

a) bestem lABl?

 

en linje fra B skærer siden AC i punktet D, således at arealet af trekant BCD er 9.

b) bestem lDCl

 

vil nogen være sød og hjælp mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt sinusrelationerne til at bestemme vinkel B, hvor man udnytter, at vinkel B er stump. beregn så vinkel C ud fra vinkelsummen, og benyt så sinusrelationerne til at beregne |AB| .

b) Beregn først højden hb = |BD| ud fra vinkel A og den nys bestemte |AB|. Benyt så, at DC er grundlinie i trekant BCD, hvor man har beregnet højden hb .


Svar #2
19. maj 2013 af sarah199 (Slettet)

vil du se om jeg har regnet rigtigt ud:

a)

vinkel B = solve ( ac / sin(b) = bc / sin(48), b)l0<b<90

vinkel B= 75,036

 

vinkel c = 180-48-75,036

vinkel c= 56,964

 

lABl= solve ( ab / sin(56,964) = 10/ sin(48), ab)

lABl= 11,3

 

 

b) 

lDCl

9= 0,5*10*dc*sin(56,964)

solve( 9= 0,5*10*dc*sin(56,964),dc)

lDCl= 2,1 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke korrekt.

Man finder vinkel B af

sin(B) / b = sin(A) / a , dvs

sin(B) = sin(A) · b / a = sin(48º)·13/10 = 0,966088 , hvoraf, da det er givet at vinkel B er stump

B = 180º - sin-1(0,966088) = 104,964º .

Dernæst findes vinkel C som

C = 180º - A - B = ...

og endelig findes |AB| = c af

c = sin(C) · a / sin(A) = 10 · sin(A+B) / sin(A) 

Spm b) skal beregnes med de korrekte størrelser.


Svar #4
20. maj 2013 af sarah199 (Slettet)

tusind tak


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.